Rocky roads met bastonge (kidsproof)

Chocolade & noten!! Wat kan ik nog meer zeggen?! Ik hou d’r van! Rocky roads zijn heel leuk om te maken. Je kunt al je lievelings favo ingrediënten met chocolade mengen. In dit geval heb ik een combi gemaakt van melkchocolade, bastognekoekjes, amandelen & caramelfudge. YUM!!

Je kunt ze in de koelkast een weekje bewaren. (Al is dat bijna onmogelijk met deze lekkernij! Haha!)

Tip: Erg leuk om ook samen met de kids te maken. Met hun lievelings ingrediënten. Bijvoorbeeld: Mini mallows, stukjes toffee, Tum tummetjes, stukjes Maria biscuits.

Nodig:

  • 600 gram melkchocolade
  • 125 gram bastogne koekjes
  • 125 gram caramel fudge
  • 125 gram ongezouten amandelen

Doen;

  1. neem een bakblik van ongeveer 20×30 cm en vet deze in en bekleed hem vervolgens met bakpapier. Dit blijft nu mooi plakken.
  2. Zet alle ingrediënt waar je de Rocky road mee wilt vullen klaar. Breek de bastogne koekjes in kleine stukjes, en snijd de fudge ook in kleine stukjes.
  3. Verdeel de helft van de ingrediënten (bastogne koekjes, fudge en amandelen) over de bodem van het bakblik. Probeer goed te verdelen zodat niet bijvoorbeeld alle amandelen aan één kant liggen.
  4. Smelt de melkchocolade au bain-marie: Zet een pannetje met een laagje water op laag vuur en hang daarboven een vuurvaste schaal.
  5. Breek de chocolade in kleine stukjes dan smelt het sneller en smelt ze in de vuurvaste schaal.
  6. Giet de gesmolten chocolade over ingrediënten in het bakblik. En verdeel nu de andere helft van de ingrediënten gelijkwaardig er overheen en druk een beetje aan.
  7. Zet nu de Rocky road een paar uur (of nachtje) in de koelkast totdat de chocolade helemaal is opgesteven.
  8. Lift nu de Rocky road aan het bakpapier uit het bakblik en snijd het in stukken.
  9. Smullen maar!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *