Wistje Datje?!

Wist je dat er Mannelijke en Vrouwelijke paprika’s bestaan? In de supermarkt of bij de groenteboer liggen deze gewoon door elkaar, terwijl ze wel van smaak verschillen.

Het verschil is heel makkelijk te zien. Kijk aan de onder kant of de paprika 3 of 4 hobbels heeft. (Zie foto hieronder) Een Vrouwelijke paprika heeft 4 hobbels en een mannelijke paprika heeft er 3. Is je dat ooit wel eens opgevallen. Ook als je hem opensnijdt zie je verschil. Een mannelijke paprika bevat veel minder zaad dan een vrouwelijke. Hmmm, beetje verwarrend wel…. Haha!

Links is vrouwelijk, rechts is mannelijk.

Als je geen zin hebt om al die zaadjes te verwijderen kun je dus beter een mannelijke paprika nemen. Wil je gevulde paprika’s maken neem dan een vrouwelijke paprika, want die blijft beter rechtop staan.

En smaken de paprika’s ook verschillend? Jazeker! Een vrouwelijke paprika is zoeter. Daardoor lekkerder om rauw te eten. De mannelijke paprika’s zijn beter om te koken en bakken.

Handig om te weten toch?!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *