Bijna weekend!! Maar getsie wat een weertje zeg! Tijd om lekker binnen iets te bakken!
Een tulband bakvorm gebruik ik eigenlijk heel weinig. Hij ligt hier altijd maar in de kast. En dus leek het mij leuk om daar eens wat mee te doen. Want zeg nou zelf, het ziet er toch hartstikke feestelijk uit zo’n tulband!
Dit is een heerlijk cake recept met appel, kaneel & rozijnen! Een echte smulcake waar je van blijft eten!
Nodig voor het appelmengsel:
- 1,5 appel
- 4 gram kaneelpoeder
- 20 gram bruine basterdsuiker
- 60 gram rozijnen
- 8 gram vanille suiker
Nodig voor het beslag;
- 4 eieren
- 165 gram kristalsuiker
- Mespuntje zout
- Citroenrasp van 1 citroen
- 175 ml zonnebloemolie
- 125 gram Griekse yoghurt
- 200 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- ( Poedersuiker als garnering)
Doen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Week de rozijnen in een beetje gekookt water en schil de appel en snij in blokjes.
- Doe de stukjes appel in een kom en voeg daar aan toe de kaneel, bruine suiker, rozijnen en de vanillesuiker. En meng het door elkaar.
- Doe in een andere diepe kom de eieren, kristalsuiker, zout en citroenrasp en mix dit 2 minuutjes samen.
- Voeg de zonnebloemolie en Griekse yoghurt toe en mix dit mee.
- Voeg nu de bloem en de bakpoeder toe en mix alle ingrediënten samen tot één geheel.
- Voeg het appelmengsel toe en spatel dit door het beslag.
- Vet de bakvorm heel goed in. Beboter het met een kwastje. En giet het beslag erin.
- Zet de tulband in de oven en bak hem in 40 á 50 minuten gaar. De appelcake is gaar als je er een sateprikker in steekt en deze er droog uit komt.
- Laat hem helemaal afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
- Garneer eventueel met poedersuiker.