Surinaamse bami

Eentje voor in de categorie makkelijke maaltijd. Je hebt wel eens van die dagen. Druk, druk en leven op de klok. Laat uit je werk, kids naar de sport, tussendoor je huis glad en wasjes weg. Oja!! En er moet nog een lekker maaltijd op tafel komen vanavond.

Surinaamse bami is een lekker kruidige bami gemaakt van spaghetti (of eiernoodles) ontzettend makkelijk te maken en heb je in een handomdraai op tafel. Lekker met een frisse komkommer salade erbij.

Nodig: ( 4 personen)

Doen:

  1. Breng een pan met water aan de kook met 3 maggi blokjes.
  2. Kook hierin de spaghetti gaat zoals op de verpakking aangegeven is.
  3. Giet de spaghetti af en doe in een schaal/kom.
  4. Voeg 1 theelepel ketjap manis, 1 theelepel ketjap asin en een scheutje olijfolie tie aan de bami en schep even om.
  5. Snijd de kipfilet in stukjes, snipper het sjalotje en pers de knoflook.
  6. Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  7. Bak het sjalotje en knoflook iets aan tot het glazig ziet.
  8. Voeg de tomatenpuree toe en bak eventjes mee. ( niet te hoog vuur)
  9. Doe de kip, 5 kruidenpoeder, trassi en gember in de pan en meng alles door elkaar. Bak het nu tot de kip gaar en bruin is geworden.
  10. Schep de spaghetti erbij en voeg de rest van de ketjap manis en ketjap asin toe.
  11. Zorg dat alles goed met elkaar vermengd is.
  12. Verwijder de blaadjes van de takjes selderij en hak deze fijn.
  13. Voeg deze bij de bami en verkruimel het laatste maggi blokje eroverheen. En schep het nogmaals nog even goed door.
  14. Serveer met een frisse komkommersalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *