Ik hou van Mexicaans eten! Het is super lekker, heel kleurrijk, spicy en leuk om te koken. Tortilla’s, taco’s, enchiladas, Nacho’s! YUM!!
Zo maakte ik pas heerlijke enchiladas, gevuld met kip. https://loontjekookt.nl/?p=556 En deze lekkere Mexicaanse rijst als bijgerechtje. De kleur alleen al! Prachtig!
Nodig:
- 500 gram (1pak) Basmati rijst
- 3 tomaten
- 1 rode peper
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 1 blikje tomatenpuree, 140 gram
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Snufje zout en vers gemalen peper
- Eventueel wat verse koriander en limoen als garnering.
Doen:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de tomaten in kleine blokjes en halveer de rode peper en verwijder de pitjes en snij deze heel fijn.
- Snij de teentjes knoflook fijn.
- Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin zachtjes de gesnipperde ui, tomaten en de rode peper.
- Voeg na 3 minuutjes de knoflook toe en bak even een minuutje mee.
- Voeg nu de overige ingrediƫnten toe; tomatenpuree, komijn, cayennepeper, en de paprikapoeder.
- Breng lekker op smaak met een flinke snuf zout en versgemalen peper.
- Roer alles goed door en voeg hier aan toe de gekookte rijst.
- Meng de rijst met het tomaten-kruiden mengsel, tot alle rijst een mooi oranje kleurt.
- Garneer eventueel af met limoen en koriander.