Drie in de pan (kidsproof)

Ook wel beter bekend als dikkertjes. Het zijn een soort van dikke kleine pannenkoekjes met rozijnen. Je kunt er drie tegelijk in de pan bakken, vandaar deze naam. Als kind aten we dit regelmatig. Als we dan op woensdag uit school kwamen en dan lekker s’middags vrij waren. Dan aten we vaak iets lekkers, iets “speciaals” zoals bijvoorbeeld een tostie of witte zachte bolletjes of dus soms drie in de pan. En nu verwen ik mijn kids daar ook weer lekker mee.

Hou je niet van rozijnen, dan kun je deze ook weg laten. Je kunt er ook stukjes appel aan toe voegen.

Nodig: Ongeveer 15 stuks

  • 200 gram zelfrijzendbakmeel
  • Snufje zout
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 80 gram rozijnen
  • Olie

Doen:

  1. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  2. Dan meng je het zout met het meel en maak in het midden een kuiltje.
  3. Giet in dit kuiltje het grootste deel van de melk ongeveer 3/4 deel en ook het ei.
  4. Vanuit het midden roer je het tot een glad beslag en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe.
  5. Nu kun je de droge uitgelekte rozijnen toevoegen.
  6. Zet een koekenpan met een beetje olie op het vuur. En schep drie schepjes beslag in de hete pan. En bak ze gaat en goudbruin op matig vuur.
  7. Draai de pannenkoekjes niet te vaak om, maar doe dit als de bovenkant droog is.
  8. Serveer ze lekker met poedersuiker, stroop of kaneelsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *