Een tijdje terug ben ik spontaan met de kids in de auto gestapt en naar de Markthal in Rotterdam gereden. Wat een fijne plek is dat zeg! Elke keer als ik daar ben voelt het alsof ik een klein meisje in een snoepwinkel ben. Al dat lekkers! Proeven, ruiken, ontdekken…. Heerlijk!! Ik kom daar ook nooit met lege handen weer vandaan. Na een bezoekje aan de Chinese Toko, liepen we langs het kraampje met Spaanse worstjes, uiteraard via de Donuts, zo richting m’n favoriete kraampje Spices of Marrakech http://spicesofmarrakech.nl Geweldig!! Al die kruiden, kleuren en geuren!!
Dus lekker weer wat kruiden ingeslagen. Waaronder ook Kofte kruiden waar ik deze lekker gehaktballetjes mee gemaakt heb. Je kunt deze kruiden ook vinden in een Turkse supermarkt of je kunt ook de Baharat by Jonnie Boer. van Euroma gebruiken. https://www.euroma.nl/original-spices/baharat/
Serveer ze met wat krieltjes, flatbread of naanbrood. En frisse Cacik (Turkse tzaziki). Klik op de link voor het recept.https://loontjekookt.nl/?p=470
Nodig: (3 Ć” 4 personen)
- 300 gram rundergehakt
- 1 beschuit, fijn gemalen
- 1 teentje knoflook
- Een flinke eetlepel Kofte kruiden (of eventueel baharat)
- 1 ei
- Paar takjes peterselie fijn gesneden
Doen:
- Doe het gehakt in een diepe kom.
- Doe vervolgens alle ingrediƫnten erbij en kneed goed door elkaar.
- Draai er dan balletjes van ongeveer iets kleiner dan een Ping Pong balletje.
- Leg ze op een plank/bord en laat ze even een half uurtje rusten in de koelkast.
- Smelt wat boter in een braadpan en bak de gekruide balletjes om en om gaar op matig vuur.
- Strooi er eventueel nog wat overgebleven peterselie overheen.
- En serveer lekker met de cacik.https://loontjekookt.nl/?p=470