Ook wel bekend Griekse Tzaziki. Een heerlijke frisse komkommer salade. Heel lekker, makkelijk te maken en ook nog eens veel goedkoper dan het kant en klaar te kopen. Heb je na het eten nog een afspraak, dan zou je de knoflook weg kunnen laten. Dat is misschien iets prettiger voor je gesprekspartner, HaHa! En net zo lekker!
Heerlijk bij Turkse Gehaktballetjes (kofte) klik voor het recept op de link. https://loontjekookt.nl/?p=480of Griekse bifteki.
Nodig:
- 1 komkommer
- 6 flinke lepels Turkse of Griekse yoghurt
- Een handje vol verse dille
- 1 teentje knoflook
- Zout
Doen:
- Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes of raps hem.
- Snij de dille fijn en pel de knoflook en haal hem door de knoflookpers.
- Roer de yoghurt in een schaaltje en voeg komkommer, dille, knoflook en een beetje zout toe, En roer alles door elkaar.
- Laat de cacik het liefst een uurtje of 2 in de koelkast staan zodat hij goed op smaak kan komen.