Vandaag is het nationale pannenkoekendag! Blijft zo lekker hè op z’n tijd! Pannenkoeken! En wat zo leuk is, is dat het beslag ontzettend makkelijk te maken is. Met een paar ingrediënten die je vaak al standaard in huis hebt. Dus pakjes zijn helemaal niet nodig, want jij hebt in een hand omdraai heerlijk pannenkoekbeslag. Die ook nog eens veel lekkerder smaken!!
Nodig: Ongeveer 12 stuks
- 400 gram bloem
- 2 eetlepels suiker
- 4 eieren
- 10 gram bakpoeder
- 900 ml melk
- Snufje zout
- Boter om in te bakken
Doen:
- Doe de bloem, bakpoeder, suiker en snufje zout in een diepe kom.
- Doe er 3 kwart van de melk bij en mix het glad met een handmixer of blender.
- Dan vervolgens 1 voor 1 de eieren en steeds een scheutje melk erbij.
- Totdat alle eieren en ook de melk erbij zit. En het een glad beslag is geworden.
- Verwarm een koekenpan totdat deze goed heet geworden is.
- Smelt een klontje boter in de pan.
- Schep een soeplepel beslag in de pan en draai de pan langzaam een beetje rond tot de bodem bedekt is.
- Laat 1 tot 2 minuten bakken tot de bovenkant een beetje gestold is.
- Draai de pannenkoek om met een spatel en bak nog een minuutje.
- Herhaal dit tot alle pannenkoeken zijn gebakken.
Tip: Om de pannenkoeken warm te houden kun je een pannetje water op laag vuur zetten met daarop een bord. En eventueel af dekken met een tweede bord.
En s’ochtends YUM! Koude pannenkoeken als ontbijt!