De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud. Met maar weinig ingrediƫnten toch iets maken wat super smaakvol is. Zoals bijvoorbeeld dit recept voor Penne Alfredo, wat eigenlijk niet meer is dan een heerlijke romige pasta met boter, room & kaas. Zo heb je in een mum van tijd iets heerlijk smaakvols op tafel staan.
Dit receptje heb ik nog iets uitgebreid met wat bacon en zongedroogde tomaatjes. En gebruikte ik grana pardano (stukje vers geraspte kaas) Echt te lekker als je het mij vraagt!
En Oja! Hij valt zeker onder de makkelijke maaltijd! Want je hebt hem in een hand omdraai op tafel staan!
Nodig: (voor 4 personen)
- 300 gram pasta
- 150 gram bacon reepjes
- 80 gram zongedroogde tomaatjes (uitgelekt)
- 1 teen knoflook
- 10 gram Boter, ongezouten
- 150 ml slagroom
- 60 gram parmezaanse kaas. ( vers geraspt, bijvoorbeeld een stukje grana pardano)
- Handje basilicum (vers)
- Zout & peper
- Kook de pasta penne zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Neem een hapjes pan, die heeft een hogere rand, zodat je straks fijn de pasta kan omscheppen.
- Bak hierin de bacon in een klein beetje olie lekker aan.
- Voeg na een paar minuutjes de knoflook toe.
- Voeg nu de zongedroogde tomaatjes toe en de boter. En roer het even door elkaar.
- Doe dan vervolgens de slagroom erbij en de geraspte kaas, roer even door elkaar, totdat de kaas een beetje gesmolten is.
- Nu mag de basilicum erbij en wat peper en zout.
- En tot slot de penne erbij en roer alles goed door elkaar.
Buon appetito!