Lemon garlic kabeljauw uit de oven

Eigenlijk ben ik meer een vlees-eter dan een vis-eter. Maar wil toch proberen wat vaker vis te eten. Deze spicy kabeljauw filet met citroen en knoflook was heel erg lekker. Je hebt maar weinig ingrediƫnten nodig en de bereidingstijd is niet zo lang. Ideaal dus om makkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Lekker met wat groente en frietjes erbij! (ok, die frietjes zijn iets minder gezond) gebakken aardappeltjes of wat rijst kan ook. Maar zo heb je in ieder geval makkelijk een heerlijk maaltje!

Nodig:

  • 4 kabeljauw filets
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 1 theelepel paprika poeder
  • Snufje Chili poeder
  • Zeezout & grove peper
  • 1 citroen in schijfjes
  • 1 eetlepel verse peterselie fijn gesneden.

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Dep de kabeljauw filets goed droog met wat keukenpapier.
  3. Leg ze in een beboterde ovenschaal.
  4. Doe de boter, citroensap, knoflook, paprika poeder, chili poeder, zeezout & peper in een schaaltje en roer dit tot een marinade.
  5. Verdeel de marinade over de kabeljauw filets.
  6. En verdeel ook de schijfjes citroen.
  7. Bak de kabeljauw filets in een minuut of 15-20 in de oven gaar. Niet te lang, want dan droogt de vis uit.
  8. Garneer met nog wat verse peterselie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *