Ham kip loempia’s uit de oven

Ik vind het altijd zo’n leuk klusje! Zelf loempia’s maken. Lekker vullen met verse groente, kip en ham! Ze zijn heel makkelijk te maken in de oven. Hierdoor worden ze lekker knapperig en ook nog eens een stuk minder vet dan uit de frituurpan. Heerlijk gezond snacken!

Met dit recept kun je ongeveer 10 á 12 loempia’s maken.

Nodig:

  • 10 á 12 filodeeg vellen
  • Een zak Chinese roerbakgroente, 250 g
  • 1 kipfilet
  • 150 gram hamreepjes
  • 50 gram mihoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepeltje kerriepoeder
  • Olie
  • Peper & zout
  • Doen:
    1. Haal de filodeeg vellen op tijd uit de vriezer, dan kunnen ze langzaam aan ontdooien. Het luefstvonder een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
      Die de mihoen in een maatbeker en giet er kokend water overheen totdat de mihoen onder water staat. Laat staan tot de mihoen gaar is (zie verpakking) en giet dan af.
      Snij de kipfilet in hele kleine stukjes.
      Snijd de hamreepjes ook iets fijner.
      Verhit in een wokpan een scheutje olie, en bak de kipfilet gaar met een teentje knoflook, kerriepoeder, peper en zout.
      Voeg vervolgens de Chinese groente toe en wok even op hoog vuur samen met de ketjap en sojasaus.
      Voeg als laatste de ham toe.
      Wok niet te lang door, dan blijft de groente lekker knapperig.
      Nu gaan we de loempia’s maken.
      Leg een filodeeg vel diagonaal op een snijplank. (Zie foto hieronder)
      En leg er een hoopje kip/ham groentemengsel op.
      Daar bovenop een plukje mihoen.
      Vouw de punt over de vulling.
      Dan de zijkanten naar binnen vouwen.
      En dan proberen hem een beetje strak op te rollen.
      Leg ze 1 voor 1 op een met bakpapier beklede bakplaat.
      En bestrijk ze nog met een beetje olie.
      Bak de loempia’s 15-20 minuten op 180 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn.
      Serveer ze lekker met chilisaus!

    Tip: Je kunt ze ook in vriezen. Doe ze dan ongebakken in een afgesloten bakje met wat folie of bakpapier er tussen, de vriezer in. (Witte bakjes van de Chinees zijn daar ideaal voor) En kun je ze wanneer nodig gewoon bevroren in de oven of Airfryer doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *