Inmiddels hebben de notities met allerlei receptjes en lekkere ideeen zich hier al aardig opgestapeld. Klaar om uitgewerkt te worden. En nou had toch dit lekkere receptje er bijna doorheen geglipt zeg! Zonde! Heerlijk kip receptje met romige mosterdsaus. Staat in een half uurtje op tafel. Je kunt het met gebakken aardappeltjes eten met een frisse salade erbij of met bijvoorbeeld pasta.
Nodig:
- 3 kipfilets
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 1 potje creme fraiche, 125 gram
- 1 eetlepel Mosterd
- 2 teentjes knoflook
- 1 kippenboullion blokje
- 50 ml witte wijn
- Sap van 1/2 citroen
- Peterselie (optioneel als garnering)
Doen:
- Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in een beetje boter goudbruin. Ze hoeven niet gaar te zijn. Minuutje of 4 aan beide kanten.
- Snij intussen de paprika in kleine stukjes, snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Haal de kipfilets als ze een bruin kleurtje hebben uit de pan.
- Bak in diezelfde pan de ui, paprika en knoflook eventjes 2 minuten.
- Voeg nu 50 ml witte wijn toe en 150 ml (heet/warm) water. En verkruimel het bouillonblokje er overheen. En roer alles even goed door.
- Voeg nu het sap van de citroen, 1 eetlepel mosterd en de creme fraiche toe. Roer alles weer even goed door elkaar.
- Leg nu de kipfilets weer terug in de pan bij de saus en laat het geheel ongeveer 5 minuutjes sudderen.
- Garneer eventueel net wat peterselie.
- Serveer lekker met gebakken aardappeltjes of pasta.