Zo dan!! Arretjescake! Lekker ouderwets! Nou ja, eigenlijk gewoon ouderwets lekker!
Een arretjescake lijkt eigenlijk niet eens op een doorsnee gewone cake uit de oven. Deze maak je namelijk gewoon in de koelkast. Je kunt er eindeloos mee variƫren.
Ik ben gegaan voor de Maltesers en stukjes witte chocolade! Man O Man! Wat machtig! Maar wat een verwennerij zeg!
Het lastigste aan het maken van deze cake is eigenlijk het geduld hebben voor het opstijven van de cake in de koelkast, want het liefst zou je er meteen je tanden in willen zetten!
Leuke tip voor de Pasen! : Vervang de Maltesers bovenop voor M&M paaseitjes of kleine dragee eitjes!
Nodig:
- 240 gram biscuitjes
- 200 gram Maltesers
- 100 gram witte chocolade
- 200 gram melk chocolade
- 2 eieren
- 120 gram boter
- 140 gram suiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
Doen:
- Smelt de chocolade au bain-marie door een een pan met water op te zetten en daar een hitte bestendige schaal op te verwarmen met de chocolade.
- Smelt de boter in de magnetron (of in een pannetje)
- Mix de eieren, suiker en cacaopoeder tot het een glad geheel is.
- Voeg nu de melkchocolade en de boter toe en mix dit ook even mee op de hoogste stand.
- Snijd de biscuitjes en de witte chocolade in kleine stukjes.
- Voeg 150 gram van de Maltesers, biscuitjes en de witte chocolade toe aan het chocolademengsel.
- Neem een ovenschaal of cakevorm en bekleed deze met bakpapier.
- Giet het mengsels hierin en strijk het glad en druk het goed aan.
- Leg bovenop een laagje Maltesers.
- En zet hem minimaal 3 uur in de koelkast!