Truffelfriet met parmezaanse kaas

Echt gruwelijk lekker! Deze frietjes met truffel en parmezaanse kaas. Alleen bij het woord truffel loopt het water me in de mond. Echt,.. I love truffel zo erg! Ik denk dat dit bijgerechtje voor vele onweerstaanbaar is.

Ik gebruikte dunne Franse frietjes, maar elke soort is mogelijk. En heb voor dit recept de frietjes gebakken in de Airfryer. Maar uit de frituurpan of oven is uiteraard ook mogelijk.

En neem lekker een vers stukje parmezaanse kaas. Ik gebruikte grana pardano, heeft een lekkere pittige smaak. En rasp deze heel fijn samen met wat zout. Dat blijft het lekker goed aan de frietjes plakken.

Nodig:

  • 2 porties Friet
  • 1 tot 3 eetlepels truffelolie (ligt een beetje aan de kracht van je olie.
  • Een handje parmezaanse kaas (vers geraspte grana pardano)
  • Snuf zout
  • Eventueel peterselie voor garnering.

Doen:

  1. Bak de frietjes zoals op de verpakking aangegeven is. En zorg dat de rest klaar staat zodat je snel kunt handelen.
  2. Zodra de frietjes klaar zijn kunnen ze in een kom met de truffelolie en de geraspte kaas en het zout. Hussel alles goed door elkaar.
  3. Garneer eventueel nog met een beetje peterselie.
  • Eetsmakelijk!!
  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *