Heerlijk!! Een goed gevulde stevige tomatensoep met veel groente en ballen! Ik hou er van! Ik maak altijd een flinke grote pan en wat niet opgegeten is vries ik in porties in. Altijd makkelijk om een bakje soep uit de vriezer te halen als je weinig tijd hebt of gewoon een keer geen zin hebt om te koken. Lekker een knapperig broodje uit de oven erbij en je hebt een goed gevulde maaltijd. Iedereen maakt zijn pannetje soep op zijn eigen manier. En ik kan dus geen genoeg krijgen van deze lievelings! Eet je liever vegetarisch? Laat dan de balletjes gewoon weg of kies voor vegetarische balletjes.
Nodig:
- 300 gram rundergehakt
- 1/2 zakje gehakt kruiden
- 30 gram bloem
- 1 ui gesnipperd
- 40 gram boter
- 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 runderboullion tabletten
- 350 gram boeren soepgroente
- 100 ml slagroom
Doen:
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden en draai er kleine balletjes van.
- Smelt de boter in een soep pan en fruit de uisnippers zachtjes in 3 minuutjes glazig.
- Voeg de bloem toe, laat het opnemen door de boter al roerend even garen.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en bak het zachtjes een minuutje mee.
- Voeg in delen op halfhoog vuur een liter koud water toe. Roer steeds eerst de saus glad voor je nieuwe toevoegd. Dit voorkomt klontjes.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht, de boullion tabletten, gehaktballetjes, en de soepgroente toe.
- Laat de soep onder af en toe roeren zachtjes 10-15 minuten koken.
- Roer nu als laatste de slagroom erdoor.
- Verdeel in kommen en serveer met lekker knapperig brood uit de oven.