Bechamel saus

Dit is echt een perfect voorbeeld waarom koken uit een pakje, zakje of potje echt niet altijd makkelijker is. Deze bechamel saus heb je zo gemaakt, daarbij ook nog eens goedkoper dan de kant en klare versie.

Ik gebruik deze bechamel altijd als laagjes tussen mijn lasagne. Maar is ook perfect als basis voor champignonsaus, mosterdsaus, of kaassaus.

Nodig:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Snufje zout
  • Snufje nootmuskaat
  • Eventueel klein snufje peper

Doen:

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe.
  2. Roer het geheel goed door op zacht vuur. Op deze manier kun je de bloem laten garen.
  3. Blijf goed roeren, laat de bloem niet verkleuren.
  4. Roer een klein scheutje melk door het bloemmengsel, en voeg vervolgens de rest van de melk toe en roer dit met een garde tot een gladde saus zonder klontjes.
  5. Als de saus bijna kookt, zul je merken dat de bloem gaat binden, en de saus wat dikker word.
  6. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *