Gevuld speculaas truffels

Jeetje, wat vliegt de tijd. Het heerlijke sinterklaas avondje komt steeds dichterbij. En deel ik met jullie vandaag al weer het derde Sinterklaas receptje. Ooooeeh! En wat voor één!… Gevulde speculaas truffels! Uuuuhm,… Tja, en wat kan ik daar nog aan toevoegen? Ik zou zeggen, ga zo snel mogelijk aan de slag, en maak deze super lekkere pareltjes!

Na het geslaagde receptje van de witte chocolade bastogne truffels. https://loontjekookt.nl/?p=815 Nu een Sinterklaas variant.

Lekker makkelijk, snel klaar en kidsproof! Leuk om samen met de kids te maken!

Nodig: 16-18 stuks

  • 300 gram melkchocolade
  • 1 pakje monchou (100 gram)
  • 225 gram speculaasjes
  • 50 gram amandelspijs
  • Geschaafde amandelschaafel (decoratie)

Doen:

  1. Vermaal de speculaasjes helemaal fijn. Dat kan in de blender, hakmolen of anders fijnstampen met een deegroller.
  2. Voeg nu de monchou toe en kneed door de kruimels er een soort deeg van.
  3. Van de spijs maak je kleine balletjes, ongeveer 3 gram per stuk.
  4. Neem een beetje van het kruimeldeeg en vouw er een balletje spijs in en draai er vervolgens een balletje van.
  5. Zet de balletjes in de koelkast en laat ze iets steviger worden.
  6. Smelt de chocolade au bain Marie door een vuurvaste schaal op een pan heet (net niet kokend) water te zetten.
  7. Haal één voor één de truffel bolletjes door de chocolade en leg ze op een plank/bord bekleed met bakpapier.
  8. Nu de chocolade nog nat is, bestrooi je ze met wat amandelschaafsel.
  9. Laat ze goed uitharden in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *