Kip pilav

Zo! We zitten weer lekker in een nieuwe week! Nieuwe doelen, nieuwe uitdagingen! Dus ook weer tijd voor een makkelijke snelle doordeweekse maaltijd! Kip pilav met perziken en rijst heb je binnen 30 minuten op tafel staan. Kun je ook heel makkelijk van te voren maken (word tie alleen maar lekkerder van) Ideaal op drukke avonden!

Nodig: (voor 3 รก 4)

  • 200 gram rijst
  • 1 ui
  • 3 kipfilets
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 3 perziken (bijvoorbeeld uit blik)
  • 100 ml kippenboullion
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal

Doen:

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking aan gegeven is.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Snijd de paprika’s, kipfilet & perziken ook in stukjes.
  4. Giet wat olie in een pan en fruit de ui met de knoflook iets aan.
  5. Voeg na een minuut of 2-3 de kipfilet blokjes toe met wat peper & zout.
  6. Bak de kipstukjes rond om bruin en gaar en voeg de paprika’s toe.
  7. Bak dit een minuutje of 5 en doe dan vervolgens de perziken en tomatenpuree erbij.
  8. Bak dit een minuutje en doe dan de boullion, ketjap manis en sambal erbij.
  9. Laat dit geheel 10 minuutjes pruttelen.
  10. Serveer samen met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *