Tja, alles wat de naam brownie draagt is eigenlijk bij voorbaad al lekker, Haha! Brownies zijn er echt in alle vormen en soorten. Met melk chocolade, witte chocolade, noten, pindakaas, rozijnen, noem maar op! In deze variant zit kaneel. Hij is wat minder smeuïg dan je zou verwachten misschien, maar zoooo lekker!
Nodig:
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram Lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 3 eieren
- 200 gram Melkchocolade
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel kaneel
Doen:
- Verwarm eerst de oven voor op 160 graden.
- Smelt dan 100 gram chocolade au bain marie, door een hittebestendige schaal op een pan met heet water zetten. Of in de magnetron kan ook, maar pas op de de chocolade niet verbrand.
- Klop in een kom de suiker en 150 gram boter romig.
- Vervolgens de eieren en het zelfrijzend bakmeel erbij en klop dit tot een glad beslag.
- Voeg de kaneel en vanille extract toe en meng ook de gesmolten chocolade toe.
- Hak de rest van de chocolade in grove stukjes
- En meng ook deze door het beslag.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (brownie vorm) en bak de kaneel brownie ongeveer in 40 minuten gaar.
- Smelt de resterende 50 gram boter.
- Meng een flinke eetlepel suiker met een theelepel kaneel.
- Giet de gesmolten boter over de brownie en bestrooi hem met de kaneelsuiker.