Vegetarische gevulde puntpaprika

Deze keer een lekker vegetarisch gerechtje. Gevulde puntpaprika met tomaat, bosui & kaas. Gewoon als lunch of als bijgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Super makkelijk, snel klaar en ook nog eens onwijs gezond!

Wil je gaan voor een niet vegetarische variant? Voeg dan gekruide, gebakken stukjes kipfilet toe.

Nodig:

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 bol mozzarella
  • 2 bosuitjes
  • 12 cherrie tomaatjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Snufje zwarte peper
  • Wat geraspte Parmezaanse kaas (grana pardano)

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  3. Snij de bosuitjes in ringetjes, de cherrietomaatjes in kwartjes en de mozzarella in blokjes
  4. Meng de bosui, cherrietomaatjes, mozzarella door elkaar met Italiaanse kruiden en snufje peper.
  5. Verdeel dit over de helften puntpaprika.
  6. Leg hier de blokjes mozzarella op en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.
  7. Doe de puntpaprika’s ongeveer 20 minuutjes in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *