Wat guilty pleasures betreft staat bij mij pindakaas op een dikke nummer 1! Al van kleins af aan ben ik er gek op. En vind het dus ook leuk om er mee te experimenteren. Je kunt zo onwijs veel lekkere dingetjes maken met pindakaas. Neem nou deze, dat is toch niet te doen dit?! Zoooo lekker! Smeuïge Chocolate Peanutbutter Brownie! Lekker voor bij een bakkie van hetweekend!
Nodig:
- 25 gram ongezouten boter
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram Gecondenseerde melk
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 75 gram bloem
- 2 eetlepels pindakaas
- Snufje zout
- 2 eieren
- 25 gram cacao
- Handje pinda’s
Roomkaasvulling:
- 50 gram pindakaas
- 75 gram zachte roomkaas
- Decoratie pinda’s
Doen:
- De oven voor verwarmen op 175 graden.
- Vet een brownie vorm in met boter en bekleed hem met bakpapier.
- Smelt de bruine basterdsuiker, de gecondenseerde melk, pure chocolade en de boter au bain marie. Door een schaal op een pan kokend water te zetten.
- Klop de eieren los in een kom.
- Voeg de pindakaas en zout toe.
- Voeg daarna het chocolademengsel toe er roe dit goed door elkaar.
- Voeg daarna de cacao, bloem en de pinda’s toe, en roer dit weer goed door elkaar.
- Giet het beslag in de brownie vorm.
- Meng de pindakaas en roomkaas door elkaar en verdeel dit over het brownie beslag.
- Maak met behulp van een mes swirls door golvende bewegingen te maken door het beslag.
- Verdeel daarna wat pinda’s erover.
- Zet de vorm 25 minuten in de oven.
- Laat helemaal afkoelen en snijd in stukken.