Tagliatelle met kip in romige paprikasaus (kidsproof)

Pasta receptjes kun je nooit genoeg hebben! Maar Oooh, dit is weer een fijne hoor!! Wat dit receptje zo super maakt is de verborgen groentes, de paprika in de saus. Dat maakt deze pasta kids proof! Want paprika’s zitten boordevol vitamines. Het is weer een lekker makkelijk receptje en snel klaar!

Nodig:

  • 2 Rode paprika’s
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml witte (droge) wijn
  • 250 ml slagroom ( of kookroom light voor de gezondere variant. Let wel op: hoe lager het vetpercentage, hoe eerder hij kan gaan schriften, dus verwarm de room geleidelijk op een lage temperatuur)
  • Tomatenblokjes, blik 400 gram
  • 3 kipfilets
  • 400 gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
  • Verse parmezaanse kaas
  • Eventueel wat verse basilicum als garnering

Doen:

  1. Snijd de paprika in 4 stukken en verwijder de pitjes.
  2. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er wat grove peper en zeezout over.
  4. Bak ze 30 minuten op 200 graden.
  5. Fruit de gesnipperde sjalotjes en geperste knoflook in wat olijfolie in een hoge pan op een matig vuurtje.
  6. Voeg de wijn toe en laat eventjes inkoken.
  7. Snij de paprika in kleine stukjes en voeg toe.
  8. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat het geheel even inkoken.
  9. Giet de saus in een blender of gebruik een staafmixer en mix het tot een gladde saus.
  10. Voeg dan de room toe en laat het weer een beetje inkoken.
  11. Intussen kook je de pasta zoals op de verpakking aangeven staat.
  12. Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak deze goudbruin met wat peper & zout.
  13. Doe de kipstukjes bij de saus en serveer samen met de pasta.
  14. Strooi er wat parmezaanse kaas over en evetueel wat basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *