Spaghetti met parmezaanse gehaktballetjes

Yum! Spaghetti met balletjes! Dat lust eigenlijk iedereen wel. Het is een Italiaanse klassieker en valt ook altijd bij de kids goed in de smaak! Een makkelijke, snelle maaltijd voor de drukke doordeweekse dagen. Wat ook wel leuk om te vermelden is, is dat je dit recept heel goed low-budget kan maken, wat natuurlijk mooi meegenomen is. En is er,ondanks dat het smullen was, toch een portie over? Geen probleem! Gewoon lekker invriezen.

Nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram spaghetti
  • 1/2 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 8 eetlepels parmezaanse kaas ( ik heb een stukje grana pardano geraspt)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel basilicum
  • Zout & peper

Doen:

  1. Meng het gehakt met peper, zout, ei, nootmuskaat, ketchup en mosterd.
  2. Voeg de parmezaanse kaas er aan toe.
  3. Kneed goed door elkaar, en draai er balletjes van.
  4. Verhit wat boter in de pan en bak de balletjes op middel stof vuur rondom bruin.
  5. Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm onder de folie.
  6. Fruit in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  8. Voeg nu de gepelde tomaten toe samen met de basilicum, peterselie, bruine suiker, zout & peper.
  9. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en laat het nog een minuutje of 20 zachtjes pruttelen.
  10. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven.
  11. Serveer samen met de balletjes in saus en garneer eventueel met nog wat peterselie. En voor de kaaslovers nog wat extra parmezaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *