Snelle bastonge truffels met witte chocolade

Tijdje geleden maakte ik een high tea met allerlei lekkere dingetjes. Waaronder dus ook deze bastonge truffels met witte chocolade. Machtig, maar heel erg lekker! Erg makkelijk te maken, leuk om samen met de kids te doen. En een hele leuke aanvulling op een high tea. Of natuurlijk gewoon lekker in de koekjestrommel en lekker af en toe bij een bakkie!

Nodig: voor ongeveer 6 truffels

  • 80 gram bastogne koekjes
  • 25 gram mascarpone
  • 100 gram witte chocolade

Doen:

  1. Maal de koekjes van in een keukenmachine. (Hakmolen) Mocht je die niet hebben, dan kun je de koekjes in een schone theedoek doen en dan met een deegrollen fijn slaan/rollen.
    Hou een beetje kruimels appart zodat je ze later er mee kan decoreren.
    Meng de mascarpone met de bastogne kruimels.
    Draai er balletjes van.
    Laat de balletjes even opstijven in de koelkast.
    Smelt de witte chocolade au bain marie. Door een pan met kokend water op het vuur te zetten met daar op een schaal.
    Leg de chocolade erin en roer net zo lang tot de chocolade gesmolten is.
    Leg een velletje bakpapier op een snijplank of bord.
    Haal de balletjes door de chocolade, leg ze op het bakpapier en decoreer ze met wat appart gehouden koekkruimels.
    Laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *