Plaattaart pesto prosciutto

Jaaaa! Het weekend staat weer voor de deur. Tijd voor wat comfort Food. Deze plaattaart met pesto en prosciutto is lekker makkelijk, snel klaar, hapt lekker weg en super lekker. Ideaal op een relaxte zondagmiddag, wijntje erbij, dat is genieten….Heerlijk!

Nodig:

  • Pakje bladerdeeg
  • 250 ml tomaten passata
  • 100 gram prosciutto ham
  • 100 gram cherrie tomaatjes
  • 2 bollen bol mozzarella
  • Vers gemaakte pesto https://loontjekookt.nl//?s=Pesto
  • 1 theelepel oregano
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • Peper & Zout
  • Paar takjes verse basilicum

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht 210)
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Leg hier op de plakjes bladerdeeg, overlap ze ietsje en maak je vinger telkens nat in een glas water en druk de naden dicht.
  4. Bestrijk het geheel met een laagje tomaten passata.
  5. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel ze over de tomaten passata.
  6. Halveer de cherrie tomaatjes en verdeel ook deze over de tomaten passata.
  7. Strooi de oregano erover en wat peper en zout
  8. Dan leg je overal een lepeltje pesto tussen.
  9. En strooi de parmezaanse kaas erover.
  10. Zet de plaattaart in de oven, en bak hem in ongeveer 20 minuutjes bruin.
  11. Verdeel de ham er tot slot overheen en garneer met wat basilicumblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *