Broodje pulled pork uit de oven

Hey Hallo! Ooh mensen.. ik heb iets gemaakt wat al heel lang op mijn Kook-bucketlist stond.. Broodje pulled pork! En ik kan je zeggen; Je likt je vingers er bij af! Niet te doen zo lekker! Het kost even wat tijd, maar dat is zeker zeker de moeite waard. Pulled pork word vrijwel meestal altijd op de BBQ bereid. Maar met dit recept maak je de pulled pork in de oven. Ideaal als je een dagje thuis aan het rommelen bent en ondertussen dit heerlijke vlees kunt bereiden. Het is heel makkelijk. Je zorgt voor een goed stuk vlees, geef af en toe wat liefde & aandacht, maar doe vooral bijna niets en laat de oven zijn werk doen.

Ik heb een dry-rub gebruikt. Dat is een mengsel van droge kruiden. En die lekker een nachtje in de koelkast in laten trekken.

En ik heb hem op een vers gebakken ciabatta broodje geserveerd met zelfgemaakte Bbq saushttps://loontjekookt.nl/?p=817 en augurken schijfjes!

Nodig:

  1. 2 flinke procureur lappen
  2. 1 eetlepel Zeezout
  3. 1 eetlepel Komijn
  4. 1 eetlepel Chilipoeder
  5. 1 eetlepel zwarte Peper
  6. 1 eetlepel Cayennepeper
  7. 1 eetlepel paprikapoeder
  8. 1 eetlepel pimentón (gerookte paprikapoeder)
  9. 1 eetlepel Suiker
  10. 1 eetlepel Bruine suiker
    Bindtouw

Extra nodig:

Doen:

  • Rol de procureur lapjes op tot rolletjes en bind ze vast met wat bindtouw.
  • Meng alle specerijen en suiker door elkaar om een dry-rub voor je vlees te maken.
  • Dep het vlees een beetje droog met wat keukenpapier en smeer dan helemaal in met de rub.
  • Masseer de rub goed in het vlees.
  • Voor de meeste smaak laat je de rub een nachtje (afgedekt in de koelkast) goed in trekken. Anders, hou minimaal een 1 uur aan.
  • Verwarm de oven op 110 graden.
  • Leg het vlees in een bakblik of ovenschaal
  • En schuif het de oven in voor ongeveer 2 uurtjes. Iedere oven werkt anders, en elk stukje vlees is verschillend. Dus hou hetgeen beetje in de gaten.
  • Haal het vlees uit de oven en dek het helemaal af met aluminiumfolie en draai vervolgens de temperatuur naar beneden op 90 graden.
  • Schuif het vlees terug de oven in en ook hierbij zal de tijd niet bij iedereen hetzelfde zijn, maar bij mij was het nog ongeveer 3 uurtjes.
  • Haal het vlees uit de oven en laat get een half uurtje/ uur rusten.
  • Daarna kun je het vlees met 2 vorken uit elkaar trekken.
  • En tadaaaa!! Je hebt pulled pork!
  • Ik serveerde hem op een ciabatta broodje met heerlijke zelfgemaakte bbq saushttps://loontjekookt.nl/?p=817 en augurken plakjes!
  • Enjoy!!!!
  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *