Ik dacht vroeger echt serieus…. Euw! Wie eet er nou worteltjestaart? Ik bedoel, van alle taarten die er bestaan zou ik toch echt niet voor een taart kiezen die naar worteltjes smaakt toch?! Totdat ik m’n eerste stukje worteltjestaart at…. Wouw! Super lekker, het smaakte helemaal niet naar worteltjes, maar het was een heerlijke combie van noten, rozijnen, kaneel en dat heerlijke laagje erop van frisse roomkaas met een vleugje citroen er bovenop. Echt TE lekker! Dus bij deze deel ik met jullie mijn receptje voor worteltjestaart.
Nodig:
- 140 gram bruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 150 ml Zonnebloemolie
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 flinke theelepel kaneel
- 50 gram walnoten grof in stukjes gehakt.
- 50 gram rozijnen
- 250 gram geraspte wortel
- Een laat walnootjes voor garnering.
Nodig voor de topping:
- 200 gram roomkaas
- 50 gram roomboter
- Citroensap van een halve citroen
- 80 gram poedersuiker
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix de eieren, suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie tot een glad mengsel.
- Voeg dan de zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder toe en meng door elkaar.
- Doe dan ook de kaneel, rozijnen, walnoten en de geraspte wortel erbij en roer door elkaar.
- Giet het mengsel in een ingevette (brownie) vorm of springvorm.
- Bak 40 minuten in de oven. Tot je er een sateprikker in kan steken die er weer droog uit komt.
- Laat de taart goed afkoelen.
De topping:
- Zorg dat de boter en de roomkaas op kamer temperatuur zijn.
- Klop de boter zacht en luchtig.
- En voeg de roomkaas, citroensap en poedersuiker toe.
- Meng alles tot een glad mengsel.
- Wacht tot de taart echt volledig is afgekoeld.
- En smeer een laagje topping over de taart.
- Garneer met nog wat fijn gehakte walnoten.