Aardbei kwark-cheesecake bars

We zitten vol op in het aardbeien seizoen. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Dus tijd om er iets anders mee te doen dan op de boterham! (Wat trouwens ook echt totaal niet vervelend is, een verse witte boterham, aardbeitjes en klein beetje suiker!) Oooeeh, heerlijk is dat! Maar goed, iets anders dus dan een boterham. Kijk naar deze lekkertjes! Aardbei kwark-cheesecake bars. Zacht en romig. Ook ontzettend leuk voor bijvoorbeeld een high tea!

Nodig:

  • 250 gram aardbeien
  • 150 gram boter
  • 200 gramBisquitjes
  • 10 blaadjes gelatine
  • 250 ml kwark
  • 200 ml slagroom
  • 400 gram verse roomkaas
  • 100 gram suiker
  • Stuk of 8 aardbeitjes voor garnering

keukenmachine/hakmolen

Doen:

  1. Doe de bisquitjes in de keukenmachine/hakmolen en maak ze helemaal fijn.
  2. Smelt de boter en meng de koekkruimels er doorheen.
  3. Bekleed een vorm met bakpapier.
  4. Verdeel de kruimels over de bodem en druk zachtjes aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de vorm in de koelkast
  6. Pureer 250 gram aardbeien, doe dit in een pannetje en verwarm dit.
  7. Week de gelatine in koud water.
  8. Knijp de blaadjes uit en voeg ze als ze zacht zijn toe aan de aardbeiensaus samen met de suiker en los ze op.
  9. Laat de saus wat afkoelen.
  10. Doe de roomkaas in een kom en klop het met een mixer los.
  11. Voeg de slagroom toe en klop half stijf.
  12. Voeg dan de kwark toe en meng het nog even door.
  13. Roer de aardbeiensaus erdoor.
  14. Giet het roze mengsel op de koekbodem in de vorm
  15. Laat de cheesecake vervolgens minimaal 4 uur (liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.
  16. Snijd de taart in Bars, punten of blokken en garneer met een plakje aardbei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *