Nasi met bloemkool rijst

 

  • De schappen in de supermarkt liggen er vol mee. Healthy producten. Broccoli rijst, courgetini, wortel en bieten wraps en dus ook bloemkool rijst. Nou, ik hou dus echt van rijst, aardappelen en pasta enzo. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hier toch echt heel erg van gesmuld heb. Ik heb er een heerlijke nasi van gemaakt. En de gedachte alleen al dat het super gezond is en voor 95% uit groente bestaat. Dat smaakte alleen nog maar naar meer! Dus ik zeg aan de slag met deze heerlijke gezonde en snelle maaltijd!
  • Nodig: 3-4 personen
    • 400 gram Bloemkoolrijst
    • 250 gram Nasi groente pakket
    • 3 Kipfilets
    • 2 tenen knoflook
    • 1 ui
    • 2 bosuitjes
    • 3 eieren
    • 1 rode peper (zit meestal al bij het nasi groente pakket)
    • Scheutje ketjap manis
    • Theelepel komijn (djintan)
    • Theelepel gemberpoeder (djahè)
    • Theelepel sambal
    • Peper & zout
    • Olie (om in te bakken)

    Doen:

    1. Snipper de teentjes knoflook fijn, het uitje en het rode pepertje .
    2. Fruit deze in een wok pan met een beetje olie.
    3. Voeg de djintan, djahe, en ketjap toe.
    4. Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze mee tot ze bijna gaar zijn.
    5. Schep vervolgens het nasi groente pakket erdoor, samen met de bosui en de bloemkoolrijst.
    6. Wok dit nog eventjes tot de groente iets geslonken is.
    7. Bak er lekker nog een omeletje of een spiegel eitje bij.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *