Jaaa! Scones als ontbijt, lunch, brunch! En laten we de high tea vooral niet vergeten. Onmisbaar als je het mij vraagt. Heerlijk die kleine cake-brood achtige bolletjes. Met een klodder Clotted-Cream en Lemoncurd of aardbeien jam erop, is het echt genieten met deze zoete lekkernij.
Ik heb hier een basis receptje voor de scones. Makkelijk en snel klaar. Je kunt eventueel als je het lekker vind nog wat gewelde rozijnen door het deeg doen.
Zelf je Clotted cream maken? •Meng 75 gram creme fraiche met 60 gram mascarpone. Voeg eventueel wat vanillesuiker toe als je het iets zoeter wil.
Nodig: voor ongeveer 7 stuks
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram roomboter
- 30 gram suiker
- Snufje zout
- 110 ml melk
- En wat extra melk om ze mee te bestrijken.
Doen:
- De de zelfrijzend bakmeel samen met klontjes boter in een kom.
- Wrijf de boter met je vingertoppen door het meel, dan word het wat kruimelig.
- Roer de suiker en het zout er doorheen.
- Voeg als laatste melk toe er roet dit met een vork tot een klonterig mengsel.
- Kneed vervolgens met je handen verder tot een soepel en zacht deeg.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 cm.
- Met een ronde uitsteker van ongeveer 5 cm (of met bijvoorbeeld een glas) steek je de scones uit het deeg.
- Het overige deeg kneed je weer tot een bal en maak er een plak van en steek zo veel mogelijk scones uit, ga zo door totdat het deeg op is.
- Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de scones met een beetje melk.
- Bak de scones 12-15 minuten bruin op 220 graden.
- Serveer er lekker Clotted Cream bij en lemoncurd of aardbeien jam.