We zitten weer lekker in ons dagelijkse ritme. Waar natuurlijk ook weer de dagen bij horen waar een snelle en makkelijke maaltijd zeer welkom is. Als je van honing-mosterd houdt, dan is dit zeker een gerechtje om te proberen. Lekkere stukjes malse kip in een romige honing-mosterd saus, waar je van blijft eten. Het is weer een makkelijk receptje wat ook snel klaar is. Serveer er lekker een pasta bij of wat rijst.
Nodig: 4 personen
- 3 Kipfilets in stukjes
- 1 eetlepel olie
- 2 teentjes knofook, uitgeperst
- 1 theelepel kipkruiden
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 2 uien, fijn gesneden
- 200 gram champignons in plakjes gesneden
- 150 ml kippenboullion
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels fijne mosterd
- 200 ml slagroom
extra pasta om erbij te serveren.
Doen:
- Verhit in de olie in de koekenpan en schep de kipblokjes erbij.
- Voeg de knoflook, gemberpoeder, kipkruiden, paprikapoeder, zwarte peper en het zout toe.
- Schep het goed door elkaar en bak de kipblokjes op middelvuur goud bruin.
- Voeg de uien en champignons toe, bak deze op laag vuur even mee tot de uien iets zachter zijn.
- Giet de kippenboullion erbij en breng dit aan de kook.
- Voeg nu de honing en de mosterd toe roer dit door de saus en breng op nieuw aan de kook.
- Giet de slagroom er al roerend bij, breng aan de kook tot hij mooi is in gedikt.
- Kook intussen de pasta of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en serveer deze met de saus.