Kip in honing-mosterd saus

We zitten weer lekker in ons dagelijkse ritme. Waar natuurlijk ook weer de dagen bij horen waar een snelle en makkelijke maaltijd zeer welkom is. Als je van honing-mosterd houdt, dan is dit zeker een gerechtje om te proberen. Lekkere stukjes malse kip in een romige honing-mosterd saus, waar je van blijft eten. Het is weer een makkelijk receptje wat ook snel klaar is. Serveer er lekker een pasta bij of wat rijst.

Nodig: 4 personen

  • 3 Kipfilets in stukjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knofook, uitgeperst
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 200 gram champignons in plakjes gesneden
  • 150 ml kippenboullion
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels fijne mosterd
  • 200 ml slagroom

extra pasta om erbij te serveren.

Doen:

  1. Verhit in de olie in de koekenpan en schep de kipblokjes erbij.
  2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kipkruiden, paprikapoeder, zwarte peper en het zout toe.
  3. Schep het goed door elkaar en bak de kipblokjes op middelvuur goud bruin.
  4. Voeg de uien en champignons toe, bak deze op laag vuur even mee tot de uien iets zachter zijn.
  5. Giet de kippenboullion erbij en breng dit aan de kook.
  6. Voeg nu de honing en de mosterd toe roer dit door de saus en breng op nieuw aan de kook.
  7. Giet de slagroom er al roerend bij, breng aan de kook tot hij mooi is in gedikt.
  8. Kook intussen de pasta of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en serveer deze met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *