Smeuïge bananen cake

Rijpe bananen in huis? Geen probleem! Sterker nog, maak daar juist gebruik van en bak van het weekend deze heerlijke smeuïge bananen cake! Zo’n fijne combi, banaan & cake. Dat word ongetwijfeld weer smullen! Maak hem af met een lekkere frisse topping, dat maakt hem extra smeuïg!

Ik gebruikte een gewone ronde springvorm.

Nodig:

  • 200 gram banaan
  • 15 ml citroensap
  • 135 gram ongezouten roomboter
  • 270 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 250 ml melk

Topping:

  • 100 gram monchou
  • 60 gram poedersuiker
  • 8 gram vanillesuiker

Doen:

  1. Prak de bananen fijn samen met de citroensap.
  2. Mix in een kom de zachte roomboter 1 minuut, en voeg de kristalsuiker, vanillesuiker en zout toe.
  3. Mix dit 3-5 minuten
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix het goed door elkaar. Voeg de bloem en bakpoeder erbij.
  5. Giet nu steeds beetje bij beetje melk erbij en mix het samen.
  6. Voeg als laatste het bananen mengsel toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  7. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  8. Giet het beslag erin en bak hem ongeveer 55 minuten op 175 graden.
  9. Dan nu de topping. Doe de monchou, poedersuiker en vanillesuiker in een kom en mix dit 3 minuten tot een gladde massa.
  10. Smeer de topping over de afgekoelde cake, eb garneer met wat banaan en kaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *