Rijpe bananen in huis? Geen probleem! Sterker nog, maak daar juist gebruik van en bak van het weekend deze heerlijke smeuïge bananen cake! Zo’n fijne combi, banaan & cake. Dat word ongetwijfeld weer smullen! Maak hem af met een lekkere frisse topping, dat maakt hem extra smeuïg!
Ik gebruikte een gewone ronde springvorm.
Nodig:
- 200 gram banaan
- 15 ml citroensap
- 135 gram ongezouten roomboter
- 270 gram kristalsuiker
- Snufje zout
- 16 gram vanillesuiker
- 3 eieren
- 300 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 250 ml melk
Topping:
- 100 gram monchou
- 60 gram poedersuiker
- 8 gram vanillesuiker
Doen:
- Prak de bananen fijn samen met de citroensap.
- Mix in een kom de zachte roomboter 1 minuut, en voeg de kristalsuiker, vanillesuiker en zout toe.
- Mix dit 3-5 minuten
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix het goed door elkaar. Voeg de bloem en bakpoeder erbij.
- Giet nu steeds beetje bij beetje melk erbij en mix het samen.
- Voeg als laatste het bananen mengsel toe en mix het geheel tot een glad beslag.
- Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
- Giet het beslag erin en bak hem ongeveer 55 minuten op 175 graden.
- Dan nu de topping. Doe de monchou, poedersuiker en vanillesuiker in een kom en mix dit 3 minuten tot een gladde massa.
- Smeer de topping over de afgekoelde cake, eb garneer met wat banaan en kaneel.