Mmmm! Wat een heerlijk gerechtje dit! Perfect voor de doordeweekse avonden. Hartig maar toch dat zoetje van de honing! Perfect match! Dit kipgerechtje is wel iets anders dan anders. De kip word eerst in een dikke saus (soort beslagje) van ei, bloem en kruiden gelegd, voordat het goudbruin gebakken word en een heerlijk krokant laagje krijgt en vanbinnen nog heerlijk mals en sappig blijft. Ik heb er rijst bij geserveerd, aardappeltjes of pasta kan ook prima!
Nodig:
- 3 á 4 kipfilets
- 6 gram zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- Zonnebloemolie
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 ei
- 150 ml water
- Snufje zout
- Halve theelepel peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 120 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 teentje knoflook
- 85 gram honing
- 100 gram ketchup
- 20 gram sojasaus
Doen:
- Snijd de kipfilet in kleine stukken, en voeg wat peper & zout en knoflookpoeder toe en meng door elkaar.
- Doe een ei in een diepe kom, en voeg het water, zout, peper, knoflookpoeder, bloem en bakpoeder toe en meng tot één geheel.
- Doe de kipfilet erin en laat minimaal 10 minuten staan.
- Verhit een bodempje zonnebloemolie in een wok. En bak hierin de stukjes kip een paar minuten. (Soort van frituren) en draai ze af en toe om tot ze goudbruin zijn.
- Leg een stukje keukenpapier op een bordje en leg hier de gebakken kipstukjes op om uit te lekken.
- Doe wat olie in een wok en voeg de geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuutjes.
- Voeg de honing, ketshup en sojasaus toe, kook dit samen een paar minuten.
- Voeg de kipstukjes toe en schep ze een paar keer goed om in de saus.
- Rooster de sesamzaadjes eventjes in een koekenpannetje.
- Snijd de lente-ui in kleine ringetjes.
- En garneer hiermee het gerecht.