Kip ketjap

Kip ketjap! Lekker gerechtje hoor! Je denkt bij ketjap waarschijnlijk aan een mild zoet receptje. Nou ben ik wel fan van wat pit. Dus heb ik het wat pittiger gemaakt door een rood pepertje erdoor te doen. Wil je wat minder pittig dan kun je die uiteraard ook halveren of gewoon weg laten. Check nog even deze tip voor het snijden van een pepertje. https://loontjekookt.nl/?p=333

Verder gebruik ik weer de heerlijke Kruidenmix, Chinese 5 spices van Jonnie Boer. Deze gebruikte ik ook bij de surinaamse bami. https://loontjekookt.nl//?s=SURINAAMSE+bami

Er word meestal voor gekozen om er rijst bij te eten. Maar je kunt het lekker variëren, door bijvoorbeeld eens te kiezen voor noodles, bami https://loontjekookt.nl//?s=Bami of zelfs frietjes. Zo creëer je telkens een hele andere maaltijd.

Het is een lekkere, makkelijke maaltijd. Snel klaar, dus makkelijk voor de doordeweekse drukke dagen!

Nodig: 4 personen

  • 3 kipfilets
    2 rode uien
    2 flinke teentjes knoflook
    2 paprika’s
    1 rood pepertje (of halve )
    Stukje gember 2 cm fijn gesneden
    6 eetlepels ketjap manis
    4 eetlepels sojasaus
    1/2 theelepel koriander (ketoembar)
    1 theelepel Chinese 5 spices kruiden
    1 groente boullionblokje
    Snufje zout & peper
    Wat olie
    Scheutje water

Doen:

  1. Snij de kipfilet in wat grovere stukjes en kruid ze met wat peper & zout en doe ze in een schaal.
  2. Snij de gember en knoflook heel fijn en voeg het samen met de koriander en de Chinese 5 spices kruiden bij de kip.
  3. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snij hem in kleine ringetjes. En voeg ook deze bij de kip.
  4. Schep dit goed om.
  5. Voeg nu de ketjap en sojasaus toe.
  6. Schep alles goed om zodat de stukjes kip bedekt zijn met de ketjap.
  7. Dek de schaal af en laat de kip een uurtje marineren.
  8. Terwijl de kip staat te marineren snij je de rode uien en paprika in grove stukken, ongeveer net zo groot als de kip stukken.
  9. Verhit in een wok wat olie en schep hierin de gemarineerde kipstukjes. Laat zo veel mogelijk marinade nog in de schaal zitten.
  10. Doe nu de helft van de rode ui erbij en bak kort mee.
  11. Dan de overige marinade erbij en blijf alles goed omscheppen op hoog vuur.
  12. Als de kip gaar is verkruimel je het groente boullionblokje eroverheen en bak je de paprika en de overige uien op hoog vuur kort mee. De groente mogen nog lekker een beetje een bite hebben.
  13. De ketjapsaus zal wat indikken. Vind je hem te dik?, voeg dan wat scheutjes water toe.
  14. Serveer de kip ketjap met wat rijst, noodles of frietjes en wat komkommer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *