Indische kip kerrie met sperzieboontjes

Kip en boontjes in een Indische kerriesaus? Dat klinkt niet alleen lekker, maar het is ook nog eens super lekker! Het is heel makkelijk te maken en snel klaar. Dus snel aan tafel. Ideaal voor de doordeweekse avond!

Serveer de kip in saus met wat rijst of eventueel pasta. En voila! Je hebt een heerlijke snelle maaltijd!

Nodig:

  • 3 kipfilets
  • 1 flinke ui
  • 250 ml room (bijvoorbeeld slagroom)
    350 gram sperziebonen
    1eetlepel vandouvan kruiden (Jonnie boer)
    Zout & Peper
  • Doen:
    1. Maak de boontjes schoon en kook ze eventjes een kleine 10 minuten en laat ze goed uitlekken.
      Snij de ui in halve ringen.
      Doe wat olie in een wok en fruit de ui even aan.
      Doe vervolgens de kipstukjes erbij kruid ze met wat peper & zout en bak ze gaar en goudbruin.
      Voeg dan de vandouvan kruiden toe en schep goed door elkaar.
      Voeg dan de room toe en laat even pruttelen.
      Doe als laatste de boontjes erbij en schep het nog even om.
      Serveer lekker met wat basmati rijst!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *