Met een turksbrood heb je in een hand om draai een super lekkere pizza! Als lunch, diner maar ook als lekker comfort Food bij de borrel. Je kunt echt eindeloos variëren en de pizza’s beleggen met alles wat je maar lekker vind. Maar vandaag is het dierendag, en gaan we voor de vegetarische variant. De pizza Caprese!! Lof it!
Nodig:
Voor de saus:
- Turks brood
- Blik tomatenblokjes 400 gram
- Blikje tomatenpuree 70 gram
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- Peper & Zout
Voor de pizza:
- 1 Turks brood
- 3 bollen mozzarella
- 4 á 5 tomaten
- geraspte kaas 300 gram
- 2 theelepels oregano
- Paar blaadjes basilicum
Doen:
- Verhit wat olie in een pan en fruit hier in de gesnippede ui.
- Als de ui glazig in mag de knoflook erbij.
- Voeg na een minuut ook de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
- Als de saus warm is kunnen de Italiaanse kruiden erbij.
- Laat eventjes door pruttelen.
- Snijd het Turks brood horizontaal doormidden.
- Smeer de twee helften in met de tomatensaus.
- Verdeel de geraspte kaas er overheen.
- Snij de bollen mozzarella en de tomaten in plakjes en verdeel ook deze over de pizza helften.
- Strooi tenslotte de oregano er overheen.
- Bak de Turks brood pizza’s 15 minuutjes af in de oven.
- Verdeel er wat blaadjes basilicum erover.