Bleuberry kwarkbollen

HELLO 2020! Lets Go Healthy! Een goed begin is het halve werk. En starten we het jaar met deze heerlijke gezonde kwarkbollen met blauwe bessen. Ze bevatten weinig calorieen en zitten vol eiwitten. Lekker als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Makkelijk te maken en snel klaar! Eet gewoon zo uit het vuistje of besmeer ze met wat jam! Wel halva jam natuurlijk, want dan blijven het gezonde bolletjes! Yum!

Nodig: 12 stuks

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram magere vanille kwark (bijvoorbeeld van campina
  • 1 theelepel vanille extract
    75 gram blauwe bessen
    Rasp van 1/2 citroen
    Snufje zout

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eieren schuimig met het vanille extract.
  3. Voeg nu de olie en de kwark toe en klop dit even mee.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voege dit toe.
  5. Roer het door elkaar samen met de blauwe bessen en citroenrasp.
  6. Maak met een ijsboltang of 2 eetlepels, 12 bolletjes en verdeel ze over het bakpapier.
  7. Bak de bolletjes 20 minuten af tot ze goudbruin zijn.
  8. Laat de kwarkbollen iets afkoelen tot ze lauw zijn. Of koud natuurlijk. Maar lauw zijn ze echt verschrikkelijk lekker.
  9. Besmeer ze eventueel met wat jam. Wel halve jam, wat dan blijft het een lekker healthy broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *