Stoofpeertjes

Het klokje is weer een uurtje terug. Het word buiten weer donker en kouder. Dus tijd voor deze klassieker. Inderdaad: Stoofperen! Heerlijke zacht zoete peertjes die je goed kunt combineren met wild of een stoofgerechtje, of lekker als toetje met een bolletje ijs. Maar ok, heel eerlijk? Als er bij mij een schaaltje in de koelkast staat? Is hij echt in no-time hartstikke leeg!

Nodig:

  • 8 รก 10 stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman)
    250 ml rode wijn (klein 1 persoons flesje)
    1 kaneelstokje
    5 kruidnagels
    100 gram suiker
    500 ml water

Doen:

  1. Schil de peren en snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Doe ze in een ruime pan met de rode wijn en de suiker en vul dan 2x het lege flesjes wijn met water en giet dit erbij ( is namelijk 500 ml en lekker makkelijk zo)
  3. Voeg ook de kruidnagels en het kaneelstokje toe.
  4. Breng alles zachtjes aan de kook.
  5. En stoof de peertjes ongeveer een goed uur met de deksel op de pan.
  6. Controleer tussendoor of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg anders beetje bij beetje wat water toe.
    Schep de peertjes voorzichtig uit de pan en verwijder het kaneelstokje.
    Laat het vocht dat over is een beetje inkoken.
    Schenk dit over de peertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *