Pittige Pompoensoep

Jeeej! Het is herfst! Dat betekend weer prachtige kleuren buiten, dikke truien aan, een fijne sjaal om, met een lekker dekentje op de bank en de kaarsjes aan! En dan een lekker kommetje warme soep. Lof it !!!

Bijvoorbeeld deze pittige Pompoensoep. Echt een herfstig receptje. Gezond, voedzaam en wow wat een kleur! Bak er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijk maaltje.

Nodig: 2 personen

  • 400 gram pompoen blokjes
  • 1 rood pepertje
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote aardappel
  • 500 ml groenteboullion (van 1 blokje)
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje peper & zout
  • (Eventueel een scheutje room)

Doen:

  1. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
  2. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd hem heel fijn. Check deze tip voor het snijden van een pepertje: https://loontjekookt.nl/?p=333
  3. Schil dan de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Giet een klein beetje olie in de pan en fruit de gesnipperde ui, knoflook, kerriepoeder en fijngesneden pepertje een minuutje of 2.
  5. Doe vervolgens de pompoenblokjes, aardappelblokjes, zout, peper, tijm en de groenteboullion erbij.
  6. Breng alles aan de kook.
  7. Laat dit een minuut of 15-20 door pruttelen, totdat de pompoen en aardappel zag zijn.
  8. Voeg eventueel een scheutje room toe.
  9. Pureer nu alles met een staafmixer of in de blender.
  10. En dit heerlijke soepje is klaar!
  11. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *