Bolognese saus

Ik krijg regelmatig de vraag; “Loontje, Wat is nou eigenlijk jouw recept voor een lekkere (makkelijke) pastasaus?” Dus bij deze wil ik die met jullie delen. Hij is al jaren favoriet. Maar blijft keer op keer weer smullen.

Heel makkelijk te maken. Maar begin lekker op tijd. De saus zit boordevol heerlijke verborgen groentes. En dat is dan ook eigenlijk meteen het geen dat een beetje extra tijd kost. Want het is de bedoeling dat je de groentes super fijn snijd. En vervolgens de saus nog even lekker laten pruttelen. Dus neem je tijd of maak de saus op de wat drukkere hectische dagen gewoon al eerder.

Maak gerust een hele pan vol, want deze saus laat zich prima invriezen. Wat geraspte of parmezaanse kaas erover, plukje rucola erbij en je hebt een lekkere verse pasta maaltijd op tafel!

Nodig:

  • 1 winterwortel (ongeveer 200 gram) super fijn gesneden.
  • 500 gram Rundergehakt
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 3 รก 4 stengels bleekselderij super fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 400 ml runderboullion (1 blokje)
  • 300 ml rode wijn
  • 2 theelepels oregano
  • Peper & zout
  • Snufje cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie

Doen:

  1. Verhit de olie in de pan ( het liefst met dikke bodem, zoals een braadpan)
  2. Voeg de ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe en bak dit een minuutje of 4.
  3. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit even rul.
  4. Voeg wat peper, zout en snufje cayennepeper toe.
  5. Als het gehakt bruin is voeg je de runderboullion, rode wijn, tomatenblokjes, gezeefde tomaten en de oregano toe.
  6. Laat dit minimaal een uurtje heel zachtjes pruttelen met de deksel op de pan en roer af en toe door.
  7. En de saus is klaar!
  8. Kook hier lekker spaghetti of een ander pasta bij, wat rucola en parmezaanse kaas erover!! Mmmmm!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *