. ( https://loontjekookt.nl/?p=966 ) En nu deze super lekkere variant met Bbq chicken. Je kunt de bbq saus zelf maken natuurlijk https://loontjekookt.nl//?s=Bbq, maar voor de snelle variant (waar ik dit keer voor gekozen heb) gebruikte ik de Remia Reckless Duke smokey Bbq whisky saus. Echt, geloof me! Dit word smullen!
Nodig:
- 1 Turks brood
- 3 kipfilets
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 120 ml remia reckless duke bbq whisky saus
- 2 bollen mozzarella
- 1 kip boullionblokje
- 280 ml gezeefde tomatensaus
- Italiaanse kruiden
Doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het turksbrood horizontaal door, zo ontstaan er 2 helften, dus 2 pizza bodems.
- Zet een pan met water met het boullionblokje op en breng aan de kook.
- Zodra het kookt de kipfilet erin en kook in 15 minuten gaar.
- Laat de kipfilet goed uitlekken.
- Trek met twee vorken de kip in stukjes tot pulled chicken.
- Meng er 3 eetlepels BBQ saus doorheen en laat minimaal een uurtje gekoeld staan.
- Meng de rest van de BBQ saus met de gezeefde tomatensaus.
- Smeer de twee helften turksbrood in met de saus.
- Verdeel de pulled chicken erover.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de kip.
- Snijd de rode ui in halve ringen, de rode & gele paprika in reepjes en verdeel ook deze over de 2 pizza helften.
- Strooi tenslotte wat Italiaanse kruiden er overheen.
- Bak de pizza’s in ongeveer 15 minuten gaar.
- En snij in punten! Eetsmakelijk!