Turks brood BBQ chicken pizza

. ( https://loontjekookt.nl/?p=966 ) En nu deze super lekkere variant met Bbq chicken. Je kunt de bbq saus zelf maken natuurlijk https://loontjekookt.nl//?s=Bbq, maar voor de snelle variant (waar ik dit keer voor gekozen heb) gebruikte ik de Remia Reckless Duke smokey Bbq whisky saus. Echt, geloof me! Dit word smullen!

Nodig:

  • 1 Turks brood
  • 3 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 120 ml remia reckless duke bbq whisky saus
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 kip boullionblokje
  • 280 ml gezeefde tomatensaus
  • Italiaanse kruiden

Doen:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd het turksbrood horizontaal door, zo ontstaan er 2 helften, dus 2 pizza bodems.
    Zet een pan met water met het boullionblokje op en breng aan de kook.
    Zodra het kookt de kipfilet erin en kook in 15 minuten gaar.
    Laat de kipfilet goed uitlekken.
    Trek met twee vorken de kip in stukjes tot pulled chicken.
    Meng er 3 eetlepels BBQ saus doorheen en laat minimaal een uurtje gekoeld staan.
    Meng de rest van de BBQ saus met de gezeefde tomatensaus.
    Smeer de twee helften turksbrood in met de saus.
    Verdeel de pulled chicken erover.
    Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de kip.
    Snijd de rode ui in halve ringen, de rode & gele paprika in reepjes en verdeel ook deze over de 2 pizza helften.
    Strooi tenslotte wat Italiaanse kruiden er overheen.
    Bak de pizza’s in ongeveer 15 minuten gaar.
    En snij in punten! Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *