Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee! Lekker weg prikken als tapa bij de borrel. Maar deze zoet zure balletjes zijn ook heerlijk als maaltje met wat wokgroente en rijst.
Nodig: voor de gehaktballetjes
- 500 gram rundergehakt
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels mosterd
- 1 ei
- 1 beschuitje verkruimeld
Nodig: voor de saus
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje gesnipperd
- Stukje gember heel fijngesneden of geraspt
- 4 flinke eetlepels ketshup
- 1 theelepel sambal manis
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel natuur azijn
- Scheutje olie
Doen:
- Meng het gehakt met de ketjap, mosterd, ei en beschuit.
- Draai er kleine balletjes van.
- Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de balletjes rondom bruin, maar nog niet gaar.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak deze even kort mee tot de uitjes wat zachter zijn.
- Voeg dan de ketshup, sambal, suiker en azijn toe.
- En dan een scheutje water.
- Roer dit voorzichtig door elkaar en kook op laag vuur ze zachtjes gaar