Gehaktballetjes in zoet-zure saus

Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee! Lekker weg prikken als tapa bij de borrel. Maar deze zoet zure balletjes zijn ook heerlijk als maaltje met wat wokgroente en rijst.

Nodig: voor de gehaktballetjes

  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 ei
  • 1 beschuitje verkruimeld

Nodig: voor de saus

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje gesnipperd
  • Stukje gember heel fijngesneden of geraspt
  • 4 flinke eetlepels ketshup
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel natuur azijn
  • Scheutje olie

Doen:

  1. Meng het gehakt met de ketjap, mosterd, ei en beschuit.
  2. Draai er kleine balletjes van.
  3. Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de balletjes rondom bruin, maar nog niet gaar.
  4. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak deze even kort mee tot de uitjes wat zachter zijn.
  5. Voeg dan de ketshup, sambal, suiker en azijn toe.
  6. En dan een scheutje water.
  7. Roer dit voorzichtig door elkaar en kook op laag vuur ze zachtjes gaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *