Ooooeeh! Ja hoor! Zet deze maar op het favorietenlijstje. Spaghetti carbonara! Lof it! Ik ben sowieso een groot liefhebber van de Italiaanse keuken. Less is more! Met slechts een paar ingrediƫnten staat deze heerlijke maaltijd in een mum van tijd op tafel! YUM!
Nodig: 4 personen
- 400 gram Spaghetti
- 2 eieren
- 75 gram parmezaanse kaas geraspt (bijvoorbeeld grana pardano)
- 125 ml slagroom
- 3 takjes verse peterselie fijn gesneden
- 250 gram spekreepjes
- 2 tenen knoflook
Doen:
- Kook spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
- Doe in een kom de slagroom en de eieren en klop dit met een vork door elkaar.
- Doe de geraspte kaas erbij en roer dit door elkaar.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ongeveer 5 minuutjes uit.
- Pers de knoflook en bak het laatste halve minuutje mee.
- Schep de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Voeg nu al roerend het slagroommengsel toe aan de warme spaghetti en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is en de saus wat dikker is geworden. Voeg wat kookvocht toe als je het wat smeuiger wilt maken.
- Roer nu de spekjes er door heen.
- En schep alles snel in een schaal zodat de restwarmte van de pan het ei niet verder laat stollen.
- Strooi er wat verse peterelie en versgemalen peper over en smullen maar!
Tip: Schuif meteen aan tafel, want deze spaghetti carbonara is zeker op zijn lekkerst als je hem meteen op eet.