Pilav met gehakt

Hoe lekker is het om op de doordeweekse drukke dagen een makkelijke, snelle en voedzame maaltijd op tafel te kunnen zetten. Daarom zijn eenpans gerechten zo ideaal!

Nodig: ongeveer 4 personen

  • 350 gram rijst
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram rundergehakt
  • 400 gram perzik in blik in blokjes gesneden
  • 2 blikjes tomatenpuree (70 gram)
  • 8 eetlepels perzikensap uit blik
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal
  • Peper & Zout

Doen:

  1. Kook de rijst zoals op het pak aangegeven staat.
  2. Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de uisnippers en de knoflook licht aan.
  3. Voeg na 2 รก 3 minuutjes het gehakt toe met wat peper en zout en bak dit rul.
  4. Voeg daarna de tomatenpuree en perzikensap toe.
  5. Bak dit een paar minuten mee en voeg dan de rijst, ketjap manis, blokjes perzik en de sambal toe.
  6. Meng alles goed door elkaar.
  7. Serveer samen met bijvoorbeeld een komkommer salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *