Hoe lekker is het om op de doordeweekse drukke dagen een makkelijke, snelle en voedzame maaltijd op tafel te kunnen zetten. Daarom zijn eenpans gerechten zo ideaal!
Nodig: ongeveer 4 personen
- 350 gram rijst
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 400 gram rundergehakt
- 400 gram perzik in blik in blokjes gesneden
- 2 blikjes tomatenpuree (70 gram)
- 8 eetlepels perzikensap uit blik
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal
- Peper & Zout
Doen:
- Kook de rijst zoals op het pak aangegeven staat.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de uisnippers en de knoflook licht aan.
- Voeg na 2 รก 3 minuutjes het gehakt toe met wat peper en zout en bak dit rul.
- Voeg daarna de tomatenpuree en perzikensap toe.
- Bak dit een paar minuten mee en voeg dan de rijst, ketjap manis, blokjes perzik en de sambal toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Serveer samen met bijvoorbeeld een komkommer salade.