Gehaktballetjes in champignonroomsaus

Een nieuwe week is weer aangebroken. Tijd voor een lekkere, snelle doordeweekse maaltijd. Heerlijke gehaktballetjes in een romige champignonsaus. Serveer met wat groente en rijst.

Nodig: voor de gehaktballetjes

  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 kleine eetlepel fijne mosterd
  • 2 theelepels italiaansekruiden
  • 1 ei
  • Bakboter
  • Peper & zout

Nodig: voor de saus

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel bloem
  • 350 ml boullion van 1 blokje
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden.
  • Boter om in te bakken
  • Takje peterselie.

Doen:

  1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar, behalve de boter. En breng op smaak met wat peper & zout.
  2. Is het gehakt te nat? Voeg dan wat paneermeel toe.
  3. Draai er met je handen kleine balletjes van.
  4. Verhit de bakboter in de pan. En bak de gehaktballetjes rondom op middelhoog vuur bruin en gaar.
  5. Schep de balletjes uit de pan op een bord met keukenpapier en laat ze even uitlekken.
  6. Doe als het nodig is nog wat boter of olie in de pan. (Is het bakvet wat er in zat erg donker of bruin, doen dan opnieuw boter in de pan)
  7. fruit hierin de uisnippers en knoflook, niet te veel laten kleuren.
  8. Doe de bloem erbij en bak een minuut of 3 mee om de bloem te garen. Is er te weinig vet en bakt de bloem te droog, voeg dan wat boter toe.
  9. Voeg al roerend met een garde de boullion toe en roer dit tot een gladde saus.
  10. Voeg de room en de champignons toe en roer deze door de saus. Laat even pruttelen tot het de juiste dikte heeft.
  11. Breng op smaak met peper & zout.
  12. Voeg de gehaktballetjes toe en schep ze voorzichtig door de saus.
  13. Strooi er wat vers fijn gesneden peterselie overheen.

Serveer tip: Lekker met wat gekookte rijst en sperziebonen of broccoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *