Duuveltjesvlees

Wat zeg je? Duuveltjesvlees? Jazeker! De één kent het al jaren en voor de ander is het totaal onbekend gerecht. Bij ons staat het in ieder geval met regelmaat op tafel! En is het keer op keer weer smullen. Het is een heerlijk vlees gerecht met stukjes kipfilet en o.a. boontjes en champignons. In een licht pittige saus. Je kunt hem namelijk zo pittig maken als je wilt. Je kunt er rijst bij serveren, maar wij kozen voor lekkere dikke frieten.

Tip: *Het is echt een ideaal recept voor grote groepen eters met bijvoorbeeld een verjaardag! * En het is heel goed in te vriezen.

Nodig: 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 250 gram champignons
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 bakje taugé
  • 8 eetlepels ketchup
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels azijn
  • 1 ruime eetlepel sambal
  • Zakje nasikruiden (van Conimex bijvoorbeeld)
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Scheutje olie
  • En voor erbij rijst of frietjes

Doen:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Doe in een kom de ketjap, ketchup, sambal, azijn, nasikruiden, 1 teentje knoflook geperst, en de helft van het gesnipperde uitje. Meng dit goed door de kipfilet blokjes.
  3. Dek de kom af en zet hem minimaal een half uur weg in de koelkast. Het liefst een nachtje zodat het super lekker kan marineren.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
  6. En fruit hierin de andere helft van de gesnipperde ui en het tweede teentje knoflook geperst.
  7. Doe dan de champignons erbij en bak deze even een paar minuutjes mee.
  8. Voeg dan de blokjes kipfilet toe en alle marinade. Breng dit aan de kook.
  9. Draai het vuur laag en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten sudderen.
  10. Snijd intussen de puntjes van de sperziebonen en kook deze een minuutje of 8 in een pannetje water en giet af.
  11. Voeg dan de slagroom en de pindakaas toe aan het kipmengsel. Roer dit goed door elkaar tot de pindakaas helemaal opgenomen is in de saus.
  12. Laat dit op laag vuur 5 minuutjes sudderen tot de saus iets indikt.
  13. Voeg als allerlaatste de sperziebonen en taugé toe.
  14. Proef even of je hem pittig genoeg vind. Anders kun je er een lepeltje sambal aan toevoegen.
  15. Kook de rijst of bak de frietjes en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *