Classic Bacon hamburger

YUM! Een burger, altijd lekker, en al helemaal homemade. Deze variant met bacon en cheddar is al een lust voor het oog maar smaakt nog veel beter! En natuurlijk een topper voor op de Bbq.

Nodig: 4 burgers

  • 500 gram half om half gehakt (rund kan ook, is iets droger)
  • Hamburger kruiden ( ik gebruikte de hamburger kruiden van Euroma)
  • Zakje gemengde sla
  • 2 tomaten in plakjes
  • 4 plakjes cheddar
  • Paar augurkenschijfjes
  • 1 ui in ringen
  • 8 plakjes bacon
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
  • Lekker sausje naar keuze ( ik gebruikte rolling ross creamy bacon style) Lof it!

Eventueel nodig: een hamburger pers, erg handig, maar je kan ze ook prima met de hand vormen.

Doen:

  1. Doe het gehakt in een kom en meng er de hamburgerkruiden goed doorheen.
  2. Verdeel het gehakt in delen van 125 gram en voor er burgers van met de hand of doormiddel van een hamburgerpers. En laat de burgers even rusten.
  3. Bak in tussen de bacon in een koekenpan knapperig zonder daar boter aan toe te voegen.
  4. Verhit in een andere pannetje wat boter of olie en bak hierin de uiringen glazig.
  5. Verhit in een koekenpan de olie en de boter en bak hierin de hamburgers in 10 minuutjes gaar. Voor de liefhebbers van cheddar, leg in de laatste 2 minuutjes van het bakken een plakje cheddar op de hamburger en laat iets wat smelten.
  6. En dan nu: Stapelen maar!
  7. Snijd het broodje open en begin met wat sla en saus erover.
  8. Gevolgd door de tomaat, de hamburger, uien, bacon en augurk.
  9. Dakje brood er weer op en aanvallen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *