Er komen weer heerlijke temperaturen aan. Dus een wat lichtere maaltijd op het menu is zeker welkom. Deze salade met biefstuk en balsamico is heerlijk licht en in een hand om draai op tafel. Sommige mensen vinden het bakken van een biefstuk altijd een beetje spannend. Dat hoeft echt niet! Met een goed stukje vlees en juiste bereidingswijze kun je hem precies bakken zoals je hem lekker vind.
Nodig: 2 personen
- 2 biefstukken
- Olijfolie
- Olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel roomboter
- Sla ( ik gebruikte de eikenbladmelange, 200 gram van Ah)
- peper & zout
- Handje pijnboompitten (even kort roosteren in een koekenpan)
- Handje Parmezaanse kaas vlokken
- Zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels Balsamico azijn ( https://www.ah.nl/producten/product/wi163561/ah-balsamico-azijn )
- 2 eetlepels honing
- Crema Balsamico (zie bijvoorbeeld het plaatje)
Doen:
- Als eerste haal je de biefstukken een half uurtje voorbereiding uit de koelkast.
- Dep ze droog met wat keukenpapier.
- Zout de biefstukken pas op het moment dat je gaat bakken. Zout trekt het vocht uit het vlees, en we willen juist dat hij lekker sappig en mals blijft.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijf olie en 1 flinke eetlepel roomboter. Laat dit smelten totdat de boter niet meer bruist.
- Leg de biefstukjes in de pan en bak deze ongeveer 1,5 minuut per kant voor medium-rare ( anders een minuutje langer voor wat meer well done), beweeg ze zachtjes heen en weer door de boter.
- Strooi op het laatste moment wat grof gemalen peper erover.
- Neem de biefstukjes uit de pan, leg ze op een bord en dek deze af met wat aluminiumfolie. Laat ze even rusten..
- Meng intussen voor de dressing in een kom 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels honing en peper & zout goed door elkaar.
- Doe wat salade op een bord en hussel er wat dressing door.
- Verdeel er vervolgens wat zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas vlokken en geroosterde pijnboonpitten over.
- Snijd nu de biefstukken in plakjes en verdeel dit over de salade.
- Maak het af met wat crema balsamico.