Burrito’s

Iedereen heeft vast wel een favoriete keuken. Naast Italiaans word ik van Mexicaans ook wel echt heel blij! Heerlijke kruidige, pittige kleurijke keuken. Alleen van het zitten in een Mexicaans restaurant word ik al Happy. De sfeer, de vrolijke kleuren, de aankleding, het servies, de achtergrond muziek, helemaal leuk! Mexicaans koken is ook een heerlijke bezigheid. Zoveel verschillende gerechtjes en sausjes. Gewoon te lastig om uit te kiezen soms.

Tijdje terug deelde ik een kijkje (kiekje) achter de schermen. (met dank aan mijn zusje) Ik maakte daar deze heerlijke buritos met verse guacamole ( https://loontjekookt.nl/?p=924 ) en tomaten salsa ( https://loontjekookt.nl/?p=1454 ) En wat frisse sour creme (zure room) erbij. En bij deze deel ik graag met jullie dit recept, want Oooh wat hebben we gesmuld!

Nodig: Voor ongeveer 3 a 4 personen

  • Pak met grote tortilla wraps
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 3 grote tenen knoflook geperst
  • Ongeveer 8 jalapeno peper ringetjes (uit potje zie foto)
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepeltje gemberpoeder
  • 1/2 theelepeltje gemalen peper
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 limoen
  • 1 blikje zwarte bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 175 gram pandanrijst
  • Boter om in te bakken

Doen:

  1. Verhit wat boter in een hapjespan. En fruit hierin op matig vuur de uisnippers, blokjes paprika, geperste knoflook en jalapeno peper ringetjes.
  2. Doe in tussen alle kruiden bij elkaar in een kommetje en hussel goed door elkaar.
  3. Doe 1 eetlepel hiervan bij het gehakt en kneed dit goed door elkaar.
  4. Voeg het gehakt toe aan het ui-paprika mengsel en bak dit rul en bruin/gaar.
  5. Zodra het gehakt gaar en bruin is en wat begint aan te bakken, voeg dan een klein glaasje water toe en de overgebleven kruiden.
  6. Bak dit even mee.
  7. Snij de limoen in vieren, knijp het sap eruit over het gehaktmengsel.
  8. Laat dit alles op laag vuur even een klein half uurtje pruttelen. Schep af en toe goed om en laat het niet aanbakken. Begint het wat aan te bakken, voeg dan scheutjes water toe.
  9. Voeg naar smaak nog wat peper & zout toe.
  10. Kook intussen de rijst gaar zoals op de verpakking beschreven staat.
  11. doe vervolgens de zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld) erbij en ook de gekookte rijst.
  12. Roer dit goed door elkaar en verwarm nog een beetje mee.
  13. Leg nu 1 voor 1 een wrap op een snijplank en vul deze royaal met het gehakt-rijst vulling, hou de zijkantjes een beetje vrij.
  14. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol de wrap zo strak mogelijk op en snij ze schuin doormidden.
  15. Serveer de Burritos met verse guacamole (https://loontjekookt.nl/?p=924 ) , tomatensalsa ( https://loontjekookt.nl/?p=1454 ) en sour creme (zure room)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *